Двукратната олимпийска и осемкратна световна шампионка по биатлон Андреа Хенкел прекратява кариерата си. Последните състезания на германката ще бъдат финалите на Световната купа по биатлон в норвежкия зимен център Холменколен от 20 до 23 март. В четвъртък тя ще застане на старт в спринта, а през уикенда са последните две състезания за сезона - преследване и масов старт.

В Холменколен Хенкел ще бъде подкрепена от най-близките си хора. За последно германката ще се състезава пред родителите си, сестра си и бившите си съотборнички.

"Ще направя всичко възможно да се насладя максимално на последните си стартове. Все още не мога да кажа как ще се чувствам след това. Засега не съм тъжна, че приключвам със спорта. В мен надделява емоцията от предстоящите състезания в Холменколен", заяви 36-годишната биатлонистка.

Хенкел каза, че все още не е планирала официално тържество по случай края на кариерата си. Както всяка година, в края на сезона има голямо парти на Световната купа. "Със сигурност в неделя ще участвам в него", добави Хенкел.