Силно представяне направиха българите Красимир Анев и Михаил Клечеров в спринта от Световната купа по биатлон в Антхолц (Италия). Двамата са съответно 17-и и 18-и, като Клечеров е с чиста стрелба, а Анев с една грешка. От другите ни представители Мартин Богданов е 51-и без грешка на рубежа, а Владимир Илиев 81-и с пет пропуснати мишени.

Иначе състезанието в Атхолц беше много интересно, като шведът Фредрик Линдстрьом записа първа победа в кариерата си. Той финишира за 24:37.9 минути. Втори и трети са Евгений Гараничев (Русия) и Мартен Фуркад (Франция). Първите трима направиха чиста стрелба.

Денят беше крайно разочароващ за Норвегия. С най-предно класиране е Емил Хегле Свендсен – 23-и. Състезателят, който потегли с жълтата фланелка на лидер в Световната купа, допусна три грешки при стрелбата си и само отличното му бягане позволи да се класира в първите 40. Точно 40-и е носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Тарей Бьо с четири грешки при стрелбата. Легендарният Оле Ейнар Бьорндален е 56-и също с 4 пропуснати мишени.

Световната купа продължава утре с масов старт, като Анев и Клечеров ще бъдат сред резервите.

В генералното класиране настъпиха промени. Мартен Фуркад измести Свендсен от първата позиция, като те са съответно с 498 и 492 точки. Андреас Бирнбахер (Германия) измести Симон Фуркад от третата позиция, като те са с 434 и 415 точки. Анев е 33-и с 134 точки, като днес добави 24, а Клечеров е 45-и със 77.