Щастлив съм, че успях да направя това точно тук, в Банско. Това сподели бронзовият европейски медалист в биатлона в днешния старт на 20 км индивидуално за мъже на Европейското първенство по биатлон в Банско Красимир Анев, който преди години тук стана европейски шампион за младежи.

"На тази писта винаги в миналото съм показвал добри резултати. Чувствам се много добре у дома и конкретно в Банско. Това е любимото ми място за тренировки, за почивка и се надявам за в бъдеще да постигам по-добри резултати, имам предвид оставащите стартове на еврошампионата. Но се радвам много на днешния медал. Той ополозотвори целия труд на екипа ни, на мен", каза биатлонистът.

На въпрос - как се чувства, обграден от толкова фенове, които му искат автографи, Красимир Анев отговори: "Поласкан съм, че хората оценяват това, което правя. Не съм свикнал на такова голямо внимание и по принцип малко се притеснявам, но се радвам, че съм успял да им донеса радост."

Бронзовият медалист разказа, че на последната обиколка е счупил две щеки, едната непосредствено след стрелбата, а при другата е имал малък инцидент. Това според него не му е позволило да направи последна добра обиколка. "Мисля, че тези четири секунди, които ме разделят от второто място, да ги наваксам, но такъв е бил късметът ми днес", коментира Анев.

За златото той каза, че му е било трудно да се пребори днес - от първото място го отделиха 19 секунди след две грешки в стрелбата.

Преди европейското първенство 2007 година, когато стана европейски шампион за младежи, Анев е имал труден период. Но от Банско нещата тръгват добре за него.

"Отделно всички стартове тук са минавали добре за мен, каза още той. Но не това е причината да усещам Банско като любимо място. Просто имам много приятели в този град, които винаги ме карат да се чувствам много добре при всичките ми престои тук", добави Красимир Анев.