Арнд Пфайфър записа първи успех в преследване от Световната купа по биатлон и общо шести в кариерата си. 24-годишният германец стартира от втора позиция, но повали всички 20 мишени и нямаше как да не спечели състезанието в Осло (Норвегия). Времето на Пфайфър е 31 минути и 44 секунди. Досега той беше печелил само в спринт. 

За второто място след финален спринт се пребори представителят на домакините Емил Хегле Свендсен, като той излиза начело за Световната купа. Представителят на домакините тръгна трети и направи две греши в стрелбата, които му позволиха да се бори само за втората позиция. Трети остана победителят от вчерашния спринт Евгени Гараничев. Руснакът водеше до четвъртата стрелба, когато направи втора грешка и въпреки аванса си пред Свендсен се видя, че още не може да се мери с него като бягане.

Четвърти се нареди Мартен Фуркад, който тръгна от 10-а позиция. Младият французин сбърка веднъж на рубежа и изненадващо не показа беговата си форма от миналите състезания. Американецът Тим Бърк свали всички мишени и финишира шести.

С по една грешка във всяка стрелба Оле Ейнар Бьорндален показа, че не се предава лесно и се намести в челната десетка за радост на зрителите, които не спряга да скандират името му.

Михаил Клечеров тръгна от 51-а позиция и финишира 50-и с време 37:48.4 минути. Единственият ни представител сбърка 4 пъти на рубежа.

В генералното класиране за Световната купа Свендсен излезе начело с 621 точки. Вторият Мартен Фуркад е с 620, а третият Андрес Бирнбахер има 553. С двата си подиума в Осло Пфайфър излезе четвърти с 474 точки, а след него е по-големият брат Фуркад – Симон с 467./БЛИЦ