Ашли Уагнър от САЩ зарадва публиката във Вашингтон с чисто и красиво изпълнение по време на кратката програма на Скейт Америка. Тя зае първо място в общото класиране на престижния турнир по фигурно пързаляне. Американската шампионка, която заслужи 60.61 точки за актива си, победи 16-годишната Аделина Сотникова с 1.68 пункта. През този сезон Уагнър се опитва да подобри чудесния си минал сезон, в който спечели държавната титла и завърши на четвърто място на световното първенство, което оформи най-доброто постижение за американка от 2007 година насам. Тя успя да победи и двукратната световна шампионка Мао Асада в турнира на четирите континента.

На трето място остана американката Кристина Джао, за чието изпълнение бяха присъдени 56.63 точки. Разочарованието дойде от кандидатката за титла Алена Леонова от Русия, която бе едва девета с 46.72 точки.

Такахико Козука успя да изпревари 17-годишния Юдзуру Ханю за първото място при мъжете, с което японският тим спечели първите три места. След волната програма, Козука завърши надпреварата с 251.44 точки, Хануи е с 243.74, а трети остана Тацуки Мачида с 225.95. Сребърните олимпийски медалисти Мерил Дейвис и Чарли Уайт направиха огромна крачка към спечелването на трета поредна титла от Скейт Америка, след като спечелиха с лекота кратката програма при танцовите двойки. Съдиите отредиха 71.39 точки за изключителната проява на артистичност, техника и качество в изпълнението./БЛИЦ