Австриецът Райнфрид Хербст спечели слалома от Световната купа в Кранска гора (Словения), което бе и последното състезание за мъжете в алпийските ски преди началото на зимните олимпийски игри във Ванкувър.

Хербст не само спечели четвъртата си победа за сезона, но и затвърди позицията си на лидер в генералното класиране в слалома. Той премина по пистата “Подкорен 3” за общо време 1 минута, 45,35 секунди.

Австриецът Марсел Хиршер се представи най-добре сред скиорите през втория манш. Той бе 15-и след първото спускане, но завърши на второ място в състезанието – на 0,40 секунди зад Хербст.

Трето място зае французинът Жулиен Лизеру. Той финишира на 0,53 секунди зад победителя. В генералното класиране на слалом за сезона Лизеру е на 43 точки зад Хербст и титлата в дисциплината ще се решава в стартовете след олимпийските игри.

Българинът Стефан Георгиев финишира на 47-о място в първия манш и не участва във втория. Другият наш представител Килиан Албрехт пък не завърши първото спускане по пистата./БЛИЦ