Ханес Райхелт спечели спускането за мъже в германския зимен курорт Гармиш-Партенкирхен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 36-годишният австриец стартира първи и финишира за 1:53.83 минута, след което никой от останалите 51 стартирали състезали не успя да подобри времето му. Така Райхелт този път се представи по добре на пистата "Кандахар" от вчера, когато завърши четвърти в първото спускане. Победата е първа за него от близо две години насам за Световната купа и общо 12-а в кариерата.

Италианецът Петер Хил също подобри представянето си от вчера, когато бе трети, а днес зае второто място с изоставане от 0,16 секунди след победителя. Трети е Беат Фойц от Швейцария с изоставане от 0,52 секунди. Вчерашният победител в Гармиш в спускането Травис Ганонг финишира едва 12-и днес.

В генералното класиране за Световната купа води австриецът Марсел Хиршер с 1160 точки, следван от норвежеца Хенрик Кристоферсен със 792 и французина Алексис Пинтуро със 713.

Петер Фил оглави класирането за малката Световна купа в спускането с 279 точки. Втори е норвежецът Киетил Янсруд с 247 точки, а трети е италианецът Доминик Парис с 218 точки.