Центърът на Торонто Мейпъл Лийфс Назим Кадри открадна славата в дългоочаквания сблъсък между Конър Макдейвид и Остън Матюс. „Кленовите“ листа победиха Едмънтън Ойлърс с 3:2 след продължение. Двубоят беше очакват с огромен интерес, тъй като трябваше да представи сблъсъка на бъдещето на НХЛ.

В този мач за първи път един срещу друг излязоха Макдейвид (избран от Едмънтън под № 1 в драфта през 2015 г.) и новата надежда на Мейпъл Лийфс Матюс (първи избор през това лято). Двамата 19-годишни хокеисти обаче не представиха на зрителите очакваното шоу. А имаше индикации, че такова може да се случи. Все пак Конър Макдейвид беше определен за играч № 1 на НХЛ за октомври, а Матюс направи силен старт на сезона и в първите си 9 мача имаше шест гола и четири асистенции.

Вместо двамата младоци в звездата на мача се превърна 26-годишният Кадри. Канадецът с ливански произход вкара два гола за успеха на Торонто. Той беше автор и на победното попадение, което падна само 12 секунди след началото на продължението. Бен Смит също беше точен за Мейпъл Лийфс, а Антон Ландер и Дарнъл Нърс бяха точни за Едмънтън. Вратарят на Ойлърс Кем Талбът отрази 28 удара, а датският страж на Торонто Фредерик Андерсен завърши с 44 спасявания.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ - ТУК