Една от звездите на австрийския отбор по ски Бенямин Райх за първи път пристигна в България. Двукратният олимпийски шампион от Торино 2006 година в слалома и гигантския слалом и трикратен световен шампион не е във върхова форма заради възстановяване от контузия, но все пак заяви, че се надява да спечели един от стартовете. В Банско в събота и неделя ще се проведат два старта от Световната купа – слалом и гигантски слалом.

“Радвам се, че съм тук, за мен това е първо участие в България. Очаквам две добри състезания, знам, че склонът е на ниво и условията са добри. Надявам се да спечеля. Има много естествен сняг тази година навсякъде, но пистата е третирана с вода, така че няма да е по-различна от това, което сме свикнали”, заяви Райх на Летище София.

“Нямам спомени от България, защото за първи път съм тук, но се радвам да дойда. Гледах състезанието миналата година на запис, но само това знам за страната ви и курорта, в който ще караме. Трасето не е лесно, особено за гигантски слалом. Зависи от голяма степен какви ще са атмосферни условия”, завърши австриецът./БЛИЦ