Питсбърг Пингуинс – Калгари Флеймс 3:1
(2:1, 0:0, 1:0)
Без капитана си Сидни Кросби Питсбърг Пингуинс се наложи с 3:1 над Калгари Флеймс. Това беше осми пореден успех на „пангвините“ над тима от Калгари, който пък записа четвъртата си последователна загуба. Блейк Комо, Крис Литанг и Роб Клинкхамер вкараха за Питсбърг. Кросби не игра заради заболяване, което ще му попречи да вземе участие и в днешния сблъсък с Кълъмбъс Блу Джакетс.
 
Детройт Ред Уингс – Флорида Пантърс 2:3 след дузпи
(2:2, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)
Винсънт Трочек и Брендан Пири се разписаха при дузпите, за да донесат на Флорида Пантърс победата с 3:2 след дузпи над Детройт Ред Уингс. Томас Флайшман и Джонатан Юбердо се разписаха за „пантерите“ в първата третина, а Райли Шийън и Густав Найкуист бяха точни за Детройт. Вратарят на Флорида Роберто Луонго спаси 23 удара в редовното време и продълженията, а колегата му от „червените криле“ Джими Хауърд направи 29 спасявания.

Монреал Канейдиънс – Лос Анджелис Кингс 6:2
(1:0, 2:0, 3:2)
Монреал Канейдиънс победи шампиона Лос Анджелис Кингс с 6:2 благодарение на силната игра на вратаря си Кери Прайс и на балансираното представяне в атака. Иржи Секач вкара два гола, а по едно попадение за успеха добавиха Свен Андриджето, Пи Кей Събан, Андрей Марков и Давид Дешарне. Вратарят на Лос Анджелис Мартин Джоунс направи 14 спасявания.
 
Едмънтъл Ойлърс – Анахайм Дъкс 2:4
(0:1, 1:2, 1:1)
Анахайм Дъкс се наложи с 4:2 над Едмънтън Ойлърс за шестата си поредна победа в НХЛ. Райън Гецлаф се отличи с гол и асистенция за успеха, а Кайл Палмиери и Нейт Томпсън вкараха по едно попадение за „патоците“.