Двукратните европейски шампиони Натали Пешала и Фабиан Бурза няма да защитават титлите си от последните два сезона на започващия утре шампионат на Стария континент, който се провежда в Загреб (Хърватия). От Френската федерация по фигурно пързаляне обявиха, че 32-годишният Фабиан е с разкъсан аддуктор на десния крак. Контузията поставя под въпрос и участието им на Световното първенство през март.

Миналата година двойката спечели бронз на Световното в Ница, като седмица преди състезанието 29-годишната Натали счупи носа си след падане на тренировка.

Пешала и Бурза се пързалят заедно от 2000 година, техни треньори са Анджелика Крилова и Паскале Кармеленго. Дуото е едно от най-атрактивните и обичани на леда. Франция ще бъде представена в Загреб само от Пернел Каро и Лойд Джоунс, които финишираха седми миналата година.

Така титлата от Европейското е много вероятно да бъде за Русия. Фаворити са сребърните медалисти от последните две първенства Екатерина Боброва и Дмитрий Соловиев, но силни двойки са Елена Илиник/Никита Катсалапов и Екатерина Рязанова/Илия Ткаченко. Хегемонията може да бъде нарушена от италианците Анна Капелини и Лука Ланоте, които се представят много силно през сезона./БЛИЦ