Един от водещите български биатлонисти - Красимир Анев, отговори уклончиво на въпроса дали би приел оферта да представя друга страна. Като част от кампанията "Запали страстта си" на паневропейската тв мрежа "Евроспорт" 28-годишният самоковец участва в онлайн разговор с любители на зимните спортове чрез социалната мрежа "Фейсбук".

"Дали съм имал предложения да се състезавам за друга държава не бих искал да го коментирам. Имал или не, всичко това е в миналото. Аз съм патриот и трудно бих приел такова предложение. Състезавам се за България", отговори Анев на конкретното питане, цитирано от в. „Сега”.

Той разкри и намерението си да реализира съвместна инициатива със ски скачача и свой съгражданин Владимир Зографски за популяризиране на зимните дисциплини сред децата.

"Трудно е да мотивираш деца да тренират толкова много при не толкова добри условия. С Влади Зографски имаме една идея да започнем да правим демонстрации в училищата, доколкото е възможно на такъв терен. Има и много други неща, които може да се направят в тази посока, но първо самите ние трябва да постигнем сериозни успехи, за да ни възприемат децата като модел за подражание и свои идоли в спорта", сподели Анев.

Той и Владимир Илиев ще участват днес в преследването на 12.5 км от III кръг за Световната купа в Поклюка (Слвн).