Андреас Бирнбахер записа втора победа в кариерата си от Световната купа по биатлон. В преследването в Хохфилцен (Австрия) немецът се пребори със силния финален спринт на легендата от Норвегия Оле Ейнар Бьорндален в изключително интересно състезание. Разликата между двамата е само 0.2 стотни. Двамата не допуснаха грешка при четирите си стрелби.

Трети остана Симон Фуркад (Франция) с една грешка при стрелбата. Тарей Бьо (Норвегия) е четвърти. На петата позиция се нареди швейцарецът Бенямин Вегер, който прави фурор в последните седмици. Десетката допълват Симон Едер (Австрия), Мартен Фуркад (Франция), Жан Фил Легеле (Канада), Джей Хакинен (САЩ) и Алексей Волков (Русия).

От българите най-добре се представи Михаил Клечеров, който тръгна от 59-а позиция се нареди 29-и с две грешки в стрелбата. Една позиция зад него е Красимир Анев, който направи нули в първите си две стрелби, но и две грешки на прав. Дебютантът в преследване Владимир Илиев тръгна 20-и, но не издържа на напрежението и със седем пропуска на рубежа остана 48-и.

Добрата новина за нас е силното бягане на Анев и Илиев, който са съответно 11-и и 13-и по този показател.