Името на бившата американска състезателка по фигурно пързаляне Нанси Кериган отново бе намесено в скандал. Този път става дума за драма в семейството на двукратната олимпийска медалистка.

Братът на Нанси, 45-годишният Марк Кериган, е обвинен в нападение над 70-годишният им баща, който през уикенда бе намерен мъртъв в дома на семейството в Масачузетс.

Според представител на съда в район Уобърн Марк Кериган е обвинен в нападение и побой над човек, който е получил 60 наранявания. Жертвата е идентифицирана като Даниел Кериган.

Спешните екипи са били извикани в дома на Даниел и Бренда Кериган около 1:30 часа в неделя сутринта с информация за мъж в безсъзнание. По-късно той е обявен за мъртъв. Бренда Кериган е обявила пред “Бостън Хералд”, че мъжът й е починал от сърдечен удар и в смъртта му няма нищо подозрително.

По време на американския шампионат в Детройт през 1994 г. Нанси Кериган бе нападната с бухалка и получи тежка рана на коляното. Оказа се, че атаката е била планирана и извършена от бившия съпруг на най-голямата й конкурентка за участие на олимпийските игри в Лилехамер (Норвегия) Тоня Хардинг. Въпреки това Кериган участва на Олимпиадата и печели сребърен медал при жените. Тя има и бронзов медал от олимпийските игри в Албервил (Франция) през 1992 г./БЛИЦ