Бившите играчи Крис Челиос, Скот Нидермайер и Брендън Шанахан бяха приети в "Залата на славата" на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), съобщи официалният уебсайт на организацията. Взети заедно, Челиос (1651), Нидермайер (1263) и Шанахан (1524) имат почти 5 хиляди мача в лигата, а освен това са и многократни носители на купа "Стенли".

Канадците Нидермайер и Шанахан са част от "Тройния златен клуб" на канадския хокей, след като имат в свое притежание златни медали от НХЛ, зимни олимпийски игри и световно първенство.

Челиос няма титла от олимпиада, но той има четири турнира зад гърба си, както и 11 участия в отбора на звездите в НХЛ. Той е сребърен медалист със САЩ през 2002 година в Солт Лейк Сити и златен със своя тим на световното първенство през 1996. Челиос има 26 сезона с Монреал, Чикаго, Детройт и Атланта, като е вдигнал три пъти купа "Стенли" (1986, 2002, 2008). Той е носител на три трофея "Норис" за най-добър защитник, преди да завърши кариерата си през 2010 на 48-годишна възраст. С това той стана вторият най-възрастен играч в НХЛ, отстъпвайки с 4 години на друга легенда на Червените криле - Горди Хауи, известен още като "Мистър хокей"