Италианският скиор Масимилиано Блардоне отново доказа, че е специалист в стартовете на гигантски слалом и спечели надпреварата от Световната купа на собствена територия в Алта Бадия. Това е петата победа в кариерата на Блардоне, като всичките са на гигантски слалом. Последният му успех бе от 8 декември 2007 г. в Бад Клайнкирхенхайм (Австрия).

Блардоне, който финишира втори на гигантския слалом във Вал д`Изер преди седмица, бе водач в класирането след първия манш и триумфира с общо време 2 минути и 35,76 секунди. Италианската доминация в старта бе потвърдена от Давиде Симончели, който финишира на второ място с изоставане от 0,43 секунди. Симончели бе втори и след първия манш.

Третият от първото спускане Манфред Мьолг от Италия се провали във втория манш и в крайна сметка завърши пети – на 1,96 секунди. Третото място в старта в Алта Бадия остана за Сиприен Ришар от Франция, който изостана на 1,63 секунди от Блардоне. Прогрес с девет позиции във втория манш записа Бенямин Райх, който бе 13-и след първото спускане, но все пак завърши четвърти. Австриецът финишира на 1,7 секунди зад победителя./БЛИЦ