Българските представители при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки Славяна Ценова и Егор Зайцев са доволни от себе си. Дуетът получи най-добро постижение в кариерата си на кратък танц, макар че няма да намери място на финала, пише Красивата страна на спорта.

„Доволни сме”, каза Ценова, а Зайцев добрави: „Беше много по-добре от първото ни Световно преди година”.

Славяна и Егор трябваше да се преборят със сериозно препятствие – отсъствието на треньора им Оксана Потдикова, която има здравословен проблем. Дуетът беше изведен от хореографа им Надежда Христова и Найден Боричев, който води Иво Гатовски. Присъстието на Боричев е показателно за това, че треньорите у нас могат да си помагат.

Докато състезателите получаваха прехръдки и целувки Надежда Христова разкри подробности за това какво им предстои. „Важно е, че те получиха най-добрия резултат за сезона. Хубаво е, когато в последното състезание се представят най-добре. Всичко това дължим на Оксана. Тя ги е подготвила толкова добре, че дори, когато я няма те знаят какво да правят, как да тренират и какво да правят на леда, сякаш тя е тук. С лекота ги изведох на състезанието”, сподели Христова, която е и майка на Ценова.

Славяна и Егор ще отидат на лагер в Германия, където ще готвят нова кратка програма. През лятото ще участват и на традиционния летен лагер на Славия, после идват Гран при сериите. Желанието на всички е тимът да участва и на Европейското за мъже и жени, макар че състезателите са сред най-младите ори сред юношите и девойките.