България няма първенство по хокей на лед за жени, но от 14 до 19 март Зимният дворец в София ще е домакин на световното първенство за дами. Двубоите са от пета (последна) дивизия. Макар че у нас липсват клубни отбори от нежния пол, национален отбор съществува. Момичетата на треньора Атанас Димитров ще преследват поне една победа в предстоящите мачове с Полша, Турция, Испания и Ирландия. Единствено първото място обаче позволява изкачване в по-горна дивизия. Но погледнем ли историята, ще се хванем за главата. Националният ни тим по хокей на лед за жени записа смразяващи резултати през септември 2008 година в Латвия, където участва в олимпийска квалификация. Родните дами ядоха голям бой от всички, които се изправиха срещу тях. Най-големият резил беше срещу Словакия – 0:82. Да, грешка – няма. Такъв беше крайният резултат.
По-късно националният тим се разпадна, но от септември миналата година се появи отново с треньор Атанас Димитров. Състезателките, които са абсолютно начинаещи, даже отскочиха на лагер в Турция. 
 
„В началото започнахме с 4 състезателки, постепенно момичетата започнаха да се записват, имаме едно ядро, на което ще разчитаме. Шансовете ни за представянето – ако имаме една победа – това ще бъде много голям успех за нас. Не може за толкова кратко време да се искат други резултати. Момичетата са с голямо желание и сърце. От тези отбори, с които ще участваме, познаваме само Турция, с които изиграхме две контроли. За останалите тимове не знаем почти нищо“, сподели Атанас Димитров.