Юношеският национален отбор на България по хокей на лед до 18 г. изтръгна 4:3 (2:1, 1:2, 1:0) от Мексико на световното в Тайпе и запази мястото си в група "А" на дивизия III.

Двубоят от последния ден на шампионата бе пряк сблъсък за оцеляване. И двата тима имаха по три загуби. Така възпитаниците на треньора Иво Николов заемат четвъртото място в крайното класиране, докато "ацтеките" останаха пети и догодина ще се подвизават в гр. "Б".

Нашите водеха през целия мач, а мексиканците догонваха. В 4-ата минута Томислав Георгиев откри за 1:0, асистиран от Момчил Кръстев и Кристиан Семков. В 8-ата Мигел Наваро изравни, а Максим Ефтимов даде нов аванс на българите 16:44 минути след началото на първата третина.

Втората част бе спечелана от латинците. Артуро Гарсия изравни в 25-ата, а секунди по-късно - в 26:45 мин, Веселин Диков направи 3:2, като оползотвори пас на Момчил Кръстев. В 33-тата Дейвид Барон отново въстанови равенството.

Голът на триумфа за 4:3 е дело на опитния Максим Ефтимов в 7:55 мин след началото на третата третина. Вратарят Димитър Виденов отрази 23 удари от 26 в рамката му.