Българският дует Валентина Димитрова и Благой Тодев завърши на 17-о място на Световното първенство по биатлон в Нове Место (Чехия).

Нашите направиха една наказателна обиколка, дело на Димитрова в първата стрелба на втория ѝ пост и използваха общо осем допълнителни патрона. За България това е най-доброто постижение в тази дисциплина на световните първенства, след като до момента имахме две 19-и и по едно 20-о и 25-о място в предишните четири издания на състезанието.

Французойката Лу Жанмоно донесе четвърта титла на Франция , след като тя и Кентан Фийон-Майе (на снимката) триумфираха в единичната смесена щафета.

Среброто стана притежание на Италия, след като Лиза Витоци надигра Тандреволд в последната обиколка. Норвежката атакува в средата на обиколката, но Витоци контрира на финалното изкачване и победи с 2.8 секунди Тандреволд. Партньор на Витоци днес бе Томасо Джакомел, докато Тандреволд бе в двойка с Йоханес Тингнес Бьо.

Световното първенство по биатлон продължава в събота с класическите щафети за жени и мъже. Женският старт на 4 по 6 километра ще бъде в 14:45 часа българско време, а мъжката надпревара на 4 по 7.5 километра ще стартира в 17:30 часа.