Швеция триумфира в единичната смесена щафета, последен старт от  Европейското първенство по биатлон в Брезно-Осърбле (Словакия).

Антон Иварсон и Сара Андерсон финишираха за 41:50.1 минути, след като използваха само 6 допълнителни патрона и не допуснаха наказателна обиколка.

На второ място в Норвегия с пасив от 13.9 секунди, 14 допълнителни патрона и една наказателна обиколка, а на трета позиция завърши Австрия с изоставане от 43.9 секунди, с 9 допълнителни патрона и без наказателна обиколка.

България в състав Благой Тодев и Валентина Димитрова завърши на 19-о място, на 4:09.5 минути зад Швеция, с 14 допълнителни патрона и четири наказателни обиколки. националите щяха да бъдат по-напред в класирането, но Димитрова въртя четири допълнителни рунда след първата си стрелба на последен пост.

Общо 25 щафети участваха в надпреварата.

Това беше последен старт преди Световното първенство по биатлон, което започва на 7 февруари в Нове Место (Чехия). 

Щафетата на България в състав Антон Синапов, Васил Зашев, Стефани Йолова и Мария Здравкова бе затворена с обиколка и се наредиха на 17-о място. Синапов предаде 12-и, след то Зашев и Йолова се справиха добре, но Здравкова не потегли по последен пост. Българите използваха 9 допълнителни патрона и не допуснаха наказателна обиколка.