Норвегия спечели титлата в щафетата на 4 по 6 километра за жени на Световното първенство по биатлон пред родна публика в Холменколен (Норвегия). Синьове Солемдал, Фани Хорн Биркеланд, Тирил Екхоф и Марте Олсбу изминаха трасето за 1:07.10.0 час, използвайки шест допълнителни патрона. Любопитното е, че на последен пост за Норвегия на Марте Олсбу й бяха необходими четири допълнителни патрона. На последната стрелба тя използва два, но все пак успя да задържи преднината си пред французойката Мари Дорен-Абер.

Щафетата на Франция спечели сребърните медали. Състезателките останаха на 5.3 секунди зад домакините, но Дорен-Абер се бори до последните метри на състезанието. Французойките също бяха без наказателна обиколка и с осем допълнителни патрона. Защитаващият титлата си тим на Германия завърши на трета позиция на 28.6 секунди с четири допълнителни патрона. Олимпийският шампион Украйна финишира на пето място на 1.27.7 минута с една наказателна обиколка и пет допълнителни патрона.

Женската щафета на България се нареди на 20-о място. Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова и Дафинка Коева използваха 10 допълнителни патрона, а Стоянова влезе и в наказателна обиколка. Българките изминаха трасето за 1:13.17.3 час и останаха на 6:07.3 минути след победителките от Норвегия. Общо 23 щафети участваха в надпреварата.

Тъй като този старт е валиден за Световната купа Германия спечели трофея при женските щафети с 235 точки, пред Украйна с 234 точки и Франция с 228 точки. България завършва на 16-о място в крайното класиране със 114 точки.

По програма в събота е щафетата за мъже на 4 по 7.5 километра.