Българският национал по хокей на лед Иван Ходулов и съотборниците му в Жалгирис (Вилнюс) претърпяха катастрофа докато пътуваха за гостуването си на Ракета (Саров) от редовния сезон на Младежката хокейна лига (МХЛ).
 
Пътно-транспортното произшествие се е случило в понеделник до руския град Петушки (Владимировска област). В инцидента са участвали три камиона (ЗИЛ, МАЗ и Ивеко) и автобус (Мерцедес).
 
Рейсът, който возел хокеистите на Жалгирис, е опитал да избегне удар в камион, напуснал е пътното платно и е получил повреда. Сред пътниците на автобуса няма ранени. Единственият пострадал е шофьорът на ЗИЛ-а, който е със счупен крак.
 
Хокейният клуб Жалгирис е наел нов автобус в град Владимир и е пристигнал благополучно в Саров. От ръководството на МХЛ обявиха, че въпреки катастрофата, двубоят на тима от Вилнюс с Ракета (Саров) ще се играе днес по програма.
 
Жалгирис е четвърти в класирането на Западната Конференция с 37 победи в 56 мача и 115 точки. Ракета е седми с 29 победи и 94 точки. Българският нападател на тима от Вилнюс Иван Ходулов (роден на 4 септември 1994 г.) до момента има 44 мача през сезона, в които се е отличил със 17 точки (6 гола и 11 асистенции).

______________.jpg