БНТ закупи ексклузивните права за излъчване на територията на България с разпръскване на сигнала по наземен път от последните два старта от 61-ото издание на турнира по ски-скок "Четирите шанци". Летящите мъже са вече в Австрия за последните две изпитания. Битката между водещите школи Норвегия и Австрия е в центъра на интригата. На този фон едно български момче - Владимир Зографски, все по-често оставя зад себе си в класирането светила от елита на планетата.

Самоковецът преодоля квалификациите в Инсбрук в третия старт от веригата "Четирите шанци". Зографски постигна 119.5 метра и завърши на 13-о място със 113.9 точки. Така в първия кръг на утрешното състезание българинът ще срещне в пряк дуел олимпийския шампион в отборните скокове от Солт Лейк Сити 2002 Мартин Шмит (Германия).

БНТ1 с преките си предавания ще пренесе аудиторията си на ски-шанците в Инсбрук на 4 януари от 14:45 часа и в Бишофсхофен на 6 януари от 17:30, за да проследим дуела на младия българин срещу опитния ветеран. В неделя ще разберем кой ще спечели надпреварата и дали наш спортист ще постигне най-доброто си класиране в "Четирите шанци".