Всички участници, заявени за стартовете за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете, пристигат утре (16 февруари). Олимпийският шампион от суперкомбинацията от Ванкувър 2010, четирикратен световен първенец и носител на Големия кристален глобус през 2005 и 2008 година Боде Милър и съотборниците му от САЩ кацат в София в 10,00 часа. С отбора е олимпийският първенец в комбинацията от Торино 2006 и световен шампион от 2011-а Тед Лигети.
  
Германският ас Феликс Нойройтер пристига със съотборниците си от Бундестима в 12,10 часа. Австрийският тим, в който са включени купа двукратният олимпийски и двукратен световен шампион Бенямин Райх и сензацията в настоящия сезон Марсел Хиршер кацат в 12,45 часа.
 
В същия самолет са и норвежците със звездата си Аксел Лунд Свиндал, който е олимпийски първенец в супергигантския слалом от Ванкувър и двукратен носител на Световната купа.
 
Световният шампион в слалома Жан-Баптист Гранж (Франция) идва в 17.45 часа. Всички състезатели пристигат на терминал 2 на летище София.
 
След като кацнат в столицата, скиорите ще бъдат извозени до Банско с организирани от домакините на Световната купа луксозни автобуси. Големият липсващ е лидерът за Световната купа и номер 1 от миналия сезон Ивица Костелич, който претърпя тежка контузия и едва ли ще се състезава до края на сезона.  

Банско ще бъде домакин на гигантски слалом за мъже на 18 февруари и на слалом ден по-късно. На 25 и 26 февруари в курортът ще се състоят състезанията по спускане и супергигантският слалом за жени.