Най-именитият американски скиор Боде Милър ще вземе участие в паралелния слалом на Витоша. Състезанието ще се проведе на 24 февруари, а звездата на световните ски потвърди по време на Световното първенство по ски в германския зимен курорт Гармиш-Партенкирхен., че ще се спусне и на пистата “Витошко лале”.

Състезанието ще бъде във формат паралелен слалом в подкрепа на младите таланти в българските ски. Шоуто на писта "Витошко лале" ще се проведе часове след пристигането в София на чартъра със скиорите, които ще участват в стартовете от Световната купа в Банско на 26 и 27 февруари.

Организатор на този промоивент е Българска федерация ски. Уникалното шоу ще се проведе от 18 до 19 часа. Състезанието на Витоша се провежда по идея на Международната федерация по ски (ФИС), която иска да промотира Световната купа и ски курортите по света.

Освен Боде Милър, който е олимпийския шампион от Ванкувър, четирикратен световен шампион и носител на голямата световна купа за 2005 г., на Витоша ще дойдат и неговия сънародник Тед Лигети, олимпийски шампион в комбинацията от Торино, шампионът на Супер-Г от Ванкувър 2010 и световен шампион в суперкомбинацията от Вал д’Изер 2009 и Гармиш-Партенкирхен 2011 Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) и носителят на малкия глобус в слалома за 2010 г. Райнфрид Хербст (Австрия).

Поканата на БФСки са приели още скиор №1 на Германия Феликс Нойройтер, най-успешният български състезател в последните 15 г Стефан Георгиев и състезаващият се за България Килиан Албрехт. /БЛИЦ