Боровец планира да открие сезон 2010/11 със зимен празник на 18 декември, информираха организаторите за БЛИЦ. Най-голямата изненада за любителите на зимните спортове ще e намалението на цените на лифт картите с 50% и за двата дни този уикенд. Вместо шумно и скъпо откриване на сезона, концесионерът на пистите, прави подарък на малки и големи като им дава вьзможност да спортуват и прекарат повече време в планината. Забавленията в детския снежен парк "Борокидс" ще бъдат безплатни.

Акцентът на инвестициите за Боровец тази година бе осигуряването на изкуствено заснежаване на ски зони "Ястребец" и "Ситняково". Закупени са нови оръдия за изкуствен сняг, а водоем с вместимост около 30 хил. куб.м. подава вода директно към оръдията по трасетата на ски пистите.

Ски зона "Макурджик" разполага с нова система за снегозадържане. С помощта на новите съоръжения ще бъде възможно да се избегне оголването на определени участъци, което в миналото се причиняваше от силния вятър в тази висока зона. Боровец има и две нови инфраструктурни придобивки - осигурени са 150 нови паркоместа в зоната на лифт "Ястребец Експрес", а през лятото стана факт реконструирането на пътя от долна станция на Кабинковия лифт до долна станция на лифт "Ястребец Експрес". /БЛИЦ