Бостън Бруинс пропусна възможността още днес да се класира за плейофите на НХЛ, след като записа загуба с 2:5 от Ню Йорк Рейнджърс. Това беше четвърто поредно поражение за „мечките“.

Нюйоркчани откриха резултата чрез Матс Цукарело само 8:37 минути след началото на мача, а Дерек Степан удвои три минути по-късно. 5:26 минути след старта на втората третина Дерик Брасар покачи на 3:0. Четири минути след това Лий Стемпняк върна едно попадение за Бостън.

Джей Ти Милър възстанови аванса от три гола за Рейнджърс преди Франк Ватрано да се разпише за „мечките“. Рик Неш оформи победата за тима от Ню Йорк, който излезе на четири точки пред Питсбърг Пингуинс.

Ню Йорк Айлъндърс сложи край на серията си от четири поредни загуби, записвайки успех с 3:1 над Отава Сенатърс. По този начин „островитяните“ увеличиха шансовете си за участие в плейофите.

Победата позволи на Айлъндърс да излезе на четири точки пред Детройт Ред Уингс, който отстъпва значително в битката за уайлдкард за елиминациите в Източната Конференция.

След нулева първа третина мачът се оживи с попаденията на Джон Таварес, Мат Мартин и Брок Нелсън, които дадоха аванс от 3:0 на Ню Йорк Айлъндърс. Вратарят на тима Жан-Франсоа Берюб направи 22 спасявания, но не опази вратата си без гол, тъй като Марк Стоун се разписа за Отава.