Давид Пастърняк вкара два гола, а Туука Раск направи 28 спасявания за Бостън Бруинс при победата с 4:0 над Тампа Бей Лайтнинг. Така „мечките“ си спечелиха участие в плейофите след две години отсъствие от тази фаза на шампионата.

Дрю Стафорд и Здено Хара също се разписаха за Бостън, който записа шести пореден успех. За Раск пък това е осми мач за сезона без допуснат гол. Вратарят на Тампа Бей Андрей Василевски отрази 34 удара. Лайтнинг е под сериозна опасност да пропусне плейофите.

Александър Овечкин направи една асистенция за победата на Вашингтон Кепитълс с 4:1 над Торонто Мейпъл Лийфс. Така Ови излезе на еднолично на второ място в ранглистата на НХЛ по отбелязани точки от руснаци. Звездата на столичани вече с 1033 и излезе пред Александър Могилни (1032). Лидер е Сергей Фьодоров с 1179.

Ларс Елер, Кевин Шатънкърк, Нейт Шмид и Том Уилсън бяха точни за Вашингтон, който спря серията от четири поредни победи на Торонто. Филип Грубауер завърши с 27 спасявания, а Кепитълс се доближиха до спечелването на титлата в Източната Конференция и до Президентс Трофи, който се връчва на най-добрия отбор в редовния сезон на НХЛ.

Мич Марнър от Мейпъл Лийфс вкара 19-ия си гол за сезона. Вратарят Къртис Макелхини отрази 34 удара към вратата на Торонто, който загуби едва за втори път в последните си девет мача.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ