Бронзовата медалистка от европейското първенство по шорттрек Марина Георгиева-Николова нападна БФКънки. Родната състезателка се нареди на трето място на 1000 метра на първенството в Хееренвеен (Холандия). Тя получи поздравителен адрес и букет цветя от министъра на спорта Свилен Нейков.

“Доволна съм от представянето си, с изключение на 500 метра. Но това е нашият спорт - не винаги най-добрите стават първи", каза бронзовата медалистка. Тя коментира и проблемите в БФКънки, както и това, че с тях на еврошампионата не пътува физиотерапевт.

"Това е изключително непрофесионално спрямо шорттрека. Не може да искаме да сме първи и да ходим като някакви цигани. Аз имам по пет бягания на ден и няма кой да ме възстанови. Това е недопустимо. На никой във федерацията не му прави чест да прави такива интриги. Лансират се някакви състезатели, които не са се доказали, а се игнорират други, които са се доказали. За мен това е обидно и го приемам лично. Нашите успехи явно им пречат. Недопустимо е председателят на федерацията да не ми се обади да ми честити", коментира още Марина Георгиева-Николова.

"Не получаваме заплати от октомври, но всичко се връща. Създава с обстановка, която е недопустима. Казват, че харчим пари на федерацията, а ние сме на олимпийска подготовка. Не разбирам каква е тази злоба", добави най-добрата ни състезателка в момента./БЛИЦ