ПЛАМЕН СЛАВОВ - НАШ ПРАТЕНИК В БАНСКО

Една от най-чаровните български спортистки в момента Александра Жекова за пореден път демонстрира различно мислене и цели. Днес Сани завърши на седмо място в Банско, след като спечели малкия финал. За съжаление българката не успя да участва в големия финал и борбата за медалите.

„Днешният ден се превърна в празник. Успяхме да изкараме хората навън, извън града и офиса. Благодаря, че те споделиха тази хубава емоция с мен. За мен беше истинско удоволствие да карам пред родна публика”, каза Александра Жекова в интервю за БНТ.

Ето какво каза и за амбицията, която има пред себе си: „За мен от известно време успехът се крие в нещо друго – не материално изражение във формата на златен медал. За мен успехът е да запалим повече хора по спорта и здравето. Да ги изкараме в планината. В крайна сметка да бъдем по-здрави. Прекрасно е, когато печелим, всички се стремим към това. Но тук са най-добрите и всеки може да бъде шампион.”

„Карах много добре, но допуснах грешка на последния скок, който не ми пасваше. Вчера получих проблем с един от мускулите на гърба, туширахме го, но бях доста притеснена. Не бях в добра физическа форма. Важното е, че успяха да ме съберат и се получи добро състезание”, каза още Жекова.

Ето какво каза и за Олимпиадата през 2018 година в Пьончан: „Ние продължаваме да действаме по подготовката. Винаги двама всичко от себе си. Понякога се получава, понякога - не. Но това е спортът. Ако беше ясно кой ще спечели, щеше да е много по-скучно.”