Първата група български спортисти влезе рано тази сутрин в олимпийското село в Сочи. Десетимата ни спортисти и хората от техните щабове активираха акредитациите си в 5.50 ч., веднага след пристигането на Аерогарата и два часа по-късно се настаниха в олимпийските села. Биатлонистите Анев, Илиев и Клечеров, са в т.нар. "Еndurance Village", където са и четиримата от ски-бягането Цинзов, Гридин, Малчева и Григорова.

Интересно е, че до там се стига само с кабинков лифт, тъй като тясното шосе от долината нагоре е приоритетно за товарните автомобили, съобщава сайтът на БОК.

Останалите трима - алпийците Чонгаров и Георгиев, както и състезателт на шейни Беньов се настаниха в "Mountain Village", което е на протовоположния склон и до него се пътува около час и половина от аеорагарата. Това селище е изградено точно до финала на пистите за алпийски дисциплини и сноуборд, които вчера бяха огряти от ослепително слънце. Нашите са в блок 9 на построените в алпийски стил 8-етежни сгради и от прозорците на българите се открива перфектна панорама към върха, от който в неделя е предвидено да стартират спускачите по една от най-трудните писти на планетата. Българите са настанени на първия и втория етажи, в съседство е делегацията на Чехия, а щабът ни е разположен на партера.