Континенталната хокейна лига, в която участват отбори от бившия СССР, подписа предварителен договор за допускане до участие в шампионата на чешкия клуб Лев (Храдец Кралове).

Според контракта тимът от Храдец Кралове ще започне участие в КХЛ през сезон 2010/11, ако изпълни заложените в подписания документ условия.

През декември 2009 г. на сесия на градската асамблея на Храдец Кралове е бил разгледан въпроса за целесъобразността за участието на новосформирания клуб Лев в КХЛ. Залата, в която тимът предлага да играя домакинските си мачове е за 7700 зрители.

Континенталната хокейна лига и Лев са постигнали договореност, че окончателният срок, в който клубът ще представи необходимите за участието си финансови гаранции ще бъде 1 април 2010 г.

КХЛ е първият опит за международна хокейна лига в Европа, който стартира през сезон 2008/09. В първенството участват 21 руски клуба, един от Беларус, един от Латвия и един от Казахстан. Като потенциални участници се считат още отбори от Чехия, Германия, Швеция, Финландия, Литва, Украйна, както и допълнителни отбори от Русия, Беларус и Казахстан./БЛИЦ