Кори Крофърд спаси 34 шайби, а Патрик Кейн вкара гол и подаде за друг при победата на Чикаго с 4:3 над Минесота, което класира Ястребите за финалната плейофна серия на Западната конференция от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Чикаго спечели чиста серия срещу Минесота, а следващият съперник ще бъде излъчен от сблъсъка между Анахайм и Калгари. Патоците водят с 2:1.

Чикаго изигра много силна серия и започна четвъртия мач, който беше гостуване, без да изостава в нито един момент срещу Минесота. Домакините обаче бяха пределно мобилизирани и вкараха два гола в последните две минути чрез Джаред Спърджън и Нино Нийдеррайтер, а в тези мигове мрежата на Минесота беше празна. До изравняване обаче така и не се стигна, след като Крофърд извади и останалите шайби до сирената.

Всъщност, големият герой в серията е именно стражът на Чикаго, който спаси 124 от общо 131 удара на Минесота. Брент Сийбруук и Андрю Шоу вкараха голове за Ястребите, които разполагаха само с петима защитници след контузията на ветерана Михал Росивал. Мариан Хоса добави едно попадение в полза на Чикаго на опразнената врата на Минесота, докато Джонатан Тейвс и Брайън Бикел завършиха четвъртия мач от полуфиналната серия на запад с по две асистенции.

Кари Прайс спря 22 удара, а Макс Пачорети вкара гол и записа две асистенции при победата на Монреал с 6:2 над Тампа Бей. Този мач върна Канадците сред "живите", след като Светкавиците бяха повели с три победи срещу нула и бяха домакини на срещата, смятана за финална в серията. Пачорети и Андрей Марков вкараха голове за Монреал през първата третина, с което дадоха тон за първата победа на Монреал от деветте мача на отбора срещу Тампа Бей през сезона. Канадците са домакини на петата среща и страстните фенове в Монреал ще очакват единствено победа от своя тим, борещ се за спасение на сезона.