Лекарите в Германия определиха като "чудо" прохождането на тежко контузилата се през миналия месец британка Серита Шоун. Тя и и съотборничката й в бобслея Фиона Харисън пострадаха тежко, след като излетяха от улея по време на тренировка във Винтерберг (Германия). Вследствие на инцидента Шоун претърпя операция на гръбнака, а Харисън получи сериозна травма в главата.

Бащата на тежко контузената 22-годишна Серита - Рон, разкри пред британските медии, че лекарите са го уведомили, че при подобни инциденти счупването на гръбначния стълб варира между 2 и 5 мм, а в случая на дъщеря му Серита Шоун става въпрос за 15 мм. Самите лекари са признали, че са се сблъскали с много деликатен случай.

Въпреки че вече е проходила, докторите не се наемат да дават прогнози за бъдещето на младата спортистка. Според тях в най-лошия случай има вероятност Серита да получи частична парализа на единия крак.
 
“Благодарим на медицинския екип, който се грижи за дъщеря ни. Първоначално ситуацията при нея бе изключително тежка, но сега се радваме, че тя е по-добре”, заяви още Рон Шоун.