Президентът на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска разкри, че отчетно-изборното им събрание е насрочено за 15 май, когато клубовете ще гласуват за нов председател, пише „7 дни спорт“.
 
„Доколкото знам засега няма други кандидатури освен моята, но може и на самото събрание да се предложи човек, за когото да гласуваме. Преди това обаче управителният съвет на федерацията трябва да е избрал новите треньори за 4-годишния олимпийски цикъл и да е определил съставите на всички национални гарнитури“, призна олимпийската шампионка от Нагано'98.
 
„Ще има отказали се състезатели при мъжете. Олимпиецът Мирослав Кенанов повече няма да тренира, а Владимир Илиев заяви, че ще изчака да види кой ще е треньорът и тогава ще реши дали продължава. За Краси Анев все още не знам нищо. Смятам обаче, че е наложително да има смяна на треньорите, защото на първо четене не успяхме да постигнем планираните резултати в олимпийската година и при мъжете, и при жените. Вече съм направила някои предложения за нов специалист от чужбина, защото мисля, че у нас няма високо квалифицирани кадри,“ коментира шефът на федерацията по биатлон.