Заек на име Бънди е талисманът на Европейското първенство по биатлон 2013. Бънди беше официално представен днес от председателя на Българска федерация по биатлон Екатерина Дафовска. Първенството на Стария континент ще се проведе в зимния ни курорт Банско от 18 до 26 февруари 2013 г.

"Зайчето е плод на работата на екипа на ПР агенция. Името му идва от Бъндеришка поляна, на която се намира стадионът за биатлон в Банско. Бънди символизира най-вече бързината, която е от изключително значение за състезателите. Надявам се той да донесе на българските биатлонисти много късмет и успехи", каза Дафовска.

В момента националният отбор по биатлон е на лагер в Банско, където се подготвя за състезанията от сезон 2011/2012. Старши треньорът Николай Захаров заяви, че основната цел пред българските състезатели са класиране в първата десетка на Европейското първенство в Словения и влизане в първата двайсетица на Световното първенство в Германия. На Световното в Руполдинг националите ще се борят за пълен брой квоти за Олимпийските игри в Сочи през 2014 г.