Единствената ни олимпийска шампионка в зимен спорт Екатерина Дафовска е обявила хотела си в Пампорово за продан, пише “24 часа”. Според офертата тя иска 2,4 милиона евро, или по 800 на квадрат, за 3000 кв. м застроена площ и парцел от 1000 кв. м. Той бе получен от общината за титлата в Нагано преди 11 години.
Катя откри хотела преди две лета, но за да го завърши, теглила кредит, който сега трудно обслужва.
“Все още се надявам да постигна споразумение с банката, защото са трудни единствено летните месеци. За другата зима вече имам договори за почивки”, обясни Катя.
Миналата година успяла да направи споразумение с банката, но сега ударила на камък. “Не разбирам обаче какво ще правят с толкова имоти в банките, ако ги вземат. Не съм се отказала от работата”, категорична бе Катя. Тя ще си прибере и трофеите от хотела, ако все пак бъде продаден. “Вероятно ако има интерес, ще е от чужбина”, категорична е Дафовска.
Хотелът е с 55 стаи, лоби бар, парна баня, джакузи, масаж, складове и офиси. На партера има и 4 магазина.

Вчера тя бе в София и за заседание на управата на биатлона. На нея бяха утвърдени съставите и треньорите на националите ни, които ще се готвят за олимпиадата във Ванкувър.
Боран Хаджиев ще тренира индивидуално Павлина Филипова. Георги Фъртунов и Красимир Дойчев при мъжете ще готвят Красимир Анев, Владимир Илиев, Мартин Богданов, Мирослав Кенанов и Михаил Клечеров. Младият специалист Венцислав Илиев ще помага на Василий Мукшин в дамския състав, който е Нина Кадева-Кленовска, Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Ния Димитрова, Дафинка Джаджарова и Дафинка Коева.