Федерацията по кънки обмисля да даде на съд бившата шефка на централата Мариела Стайкова. Председателката бе заподозряна в злоупотреби още докато управляваше и нарушенията са дадени на прокуратурата през септември 2010 г. Засега оттам няма становище. Много е вероятно дело да бъде заведено и срещу вече напусналата счетоводителка и нейната фирма, обслужвали федерацията, пише "Труд".

След смяната на властта в началото на 2011 г. в кънките свикаха собствена ревизия. Като заключение от проверката става ясно, че "Стайкова неправомерно се е разпоредила за себе си със сумата от 122 772,76 лв.". В тези пари са включени неотчетени аванси от 59 460,04 лв., плюс 11 986,86 лв. непризнати разходи за мебели, командировка в Анталия и лично изразходвани средства без решения и доказана необходимост за 48 222,17 лв.

Счетоводителката също е получила неправомерно 29 264,02 лева, освен това е отговорна и за други нарушения. Пари са раздавани и на хора, които нямат нищо общо с централата.

Сериозни разкрития за финансови и административни нарушения направиха и от инспектората на спортното министерство. И дадоха препоръки в 15 точки как да се подобри работата на федерацията. От министерството обаче разследваха само средствата, отпуснати от държавата.

Във федерацията са влезли и 1 814 848 лв. от Международната централа, но те са целеви за организацията на 3 състезания - световно юношеско по фигурно пързаляне, световна купа и световно по шорттрек. /БЛИЦ