Албена Денкова и Максим Стависки взривиха не само Русия, а и България. Двамата изпълниха изключителен танц по време на руското шоу "Купата на професионалистите". Бившите световни шампиони танцуваха на българската песен "Девойко мари хубава" и вдигнаха журито на крака. Сайтът Красивата страна на спорта първи в цяла България показа кадри от изпълнението, като новината буквално взриви не само медийното, но и публично пространство.

Няколко дни по-късно Албена Денкова коментира изпълнението пред БиТиВи: "Всичко в това шоу е направено с голям размах, искат всичко да е най-хубаво, най-скъпо и лъскаво. Това е един шанс за нас след спортната ни кариера да се изявяваме на леда по различен начин. Разликата е огромна, в спорта преди всичко е адреналин, постоянство, желание да си на върха, да побеждаваш. Докато тук, в това шоу, се развиваш по съвсем различен начин, по-запомнящ се. Това, което правим в момента, е по-близо до изкуството. Много исках отдавна да направим съчетание на българска музика, автентична. Тази песен и техните гласове така ни омагьосаха и всичко стана за секунди."

"Усетих страшно силни емоции в себе си, голямо вълнение. Беше ми изключително интересно да представя този танц пред журито. След като чух реакциите от тях, разбрах, че танцът ги е докоснал и в цялостната композиция с идеята на Иля с този дъжд, вода, асоциацията е нещо пречистващо. Не само в Русия, а и тук в България изпълнението предизвика вълнение", завърши Албена Денкова.