Изключителен спектакъл плени препълнената зала "Арена Армеец" в понеделник вечерта. Почти 10 хиляди души се върнаха няколко години назад, когато любимците Албена Денкова и Максим Стависки покориха световния връх. Двамата излязоха отново на леда у нас като част от шоуто "Парад на шампионите" на бившия руски фигурист, а сега режисьор - Иля Авербух. Двамата изглеждаха притеснени, при Максим беше логично след онзи инцидент, който обърка няколко съдби. За подкрепа от Япония пристигна Васко Василев и под звуците на неговата цигулка шампионите изпълниха „Либертанго“-то, с което защитиха световната си титла, пише Красивата страна на спорта. Сензационният танц на „Девойко, мари, хубава“ закри първата половина от спектакъла.

Липса на аплодисменти в началото имаше към големите ни „врагове“, тези, които винаги побеждаваха – Татяна Навка и Роман Костомаров. Изпълнението им по музика на Майкъл Джексън обаче не остави публиката развнодушна за дълго.

След изпълнението си, подтикнат от аплодисментите, той застана на леда и изпълни незабравимите стъпки от “Зимата“, с която стана олимпийски шампион през 2002-а. Алексей взе микрофона от Авербух и заяви: „Преди 20 години участвах на първото си Европейско именно в София. Радвам се, че отново съм тук. Благодаря за подкрепата“. Ягудин все още изпълнява тройни скокове, макар че от почти десет години е с изкуствена тазобедрена става и метален имплант в бедрото.

Мария Петрова и Елена Леонова заедно с партньорите си Алексей Тихонов и Андрей Хвалко нарушиха всякакви закони на гравитацията. Наслада за очите бяха изпълненията на Маргарита Дробязко и Повилас Ванагас, както и на грузинеца Вахтанг Мурванидзе, който също има спомени от София преди 20 години.

Втората част от спектакъла беше на тема "Любимите филми за най-ценното в живота".  Максим влезе в ролята на сценарист, Ягудин на режисьор, а Маринин разнасяше камерата по леда. След два часа и половина звездите не искаха да си тръгват от леда и шоуто да свършва. Татяна Навка направи видеоклип и написа в Инстаграм „Залата е пълна! София, благодаря за топлото посрещане!“.