Мерил Дейвис и Чарли Уайт спечелиха кратката програма при танцовите двойки от Световното първенство по фигурно пързаляне в Лондон (Канада). След тях останаха големите им конкуренти Теса Въртю и Скот Моър, както и руското дуо Екатерина Боброва и Дмитрий Соловиев, пише beautyinsport.com.

Американците заслужиха нов личен резултат от 77.12 точки за полка и валс от балета “Жизел”. Така те са в отлична позиция да си върнат световната титла, която миналата година им беше отнета от Въртю и Моър. Единственият елемент от програмата на Мерил и Чарли, който не получи четвърто ниво за трудност, е единият сегмент полка.

Техните противници, приятели и съотборници при Марина Зуева останаха на втората позиция. Теса и Скот събраха 73.87 точки. Всичките им елементи бяха за четвърто ниво, но канадката сбърка при един от туизлите, с което елементът получи по-ниска оценка.

На третата позиция финишираха европейските шампиони Екатерина Боброва и Дмитрий Соловиев. Руските представители също са с ново най-добро постижение – 70.05 точки за изпълнението си по музика от руски филми.

Бронзовите медалисти от последните два сезона Натали Пешала и Фабиан Бурза са четвърти с 69.65 точки. Френските състезатели пропуснаха Европейското заради контузия за Фабиан.

С по-малко от 2 точки зад тях са Анна Капелини и Лука Ланоте (Италия), които отново показаха жизнерадостната си кратка програма. Веднага след тях се наредиха вторите по сила канадци Кетлийн Уивър и Андрю Поже. За тях това е първо състезание за годината, след като през декември партньорката счупи малкия си пищял близо до глезена./БЛИЦ