Дидие Кюш направи запомнящо се сбогуване с алпийските ски. Швейцарският ветеран, който през януари обяви, че слага край на кариерата си, направи зрелищно шоу на състезанието в Шладминг (Австрия).

Кюш се пусна във втория манш на слалома при жените с дървени ски и традиционни вълнени ски дрехи от миналия век. "Предпочитам да напусна с чувство на съжаление, отколкото с чувство на освобождение", сподели преди последното си състезание той.

Почти всички звезди на алпийските ски слязоха на финала, за да го поздравят. Жените го разцелуваха, а мъжете го вдигнаха на ръце.

Роденият на 16 август 1974 година състезател е сред най-успешните и обичани в алпийските ски. От олимпийски игри той има сребърен медал в Супер Джи от Нагано (1988 година), а от световни първенства злато (супер Джи през 2009-а), сребро (спускане 2009 и 2011-а) и бронз (гигантски слалом от 2007-а).

Кюш има 21 победи в Световната купа, като 4 от тях са от този сезон. Той печели и шест Малки Кристални глобуса – 4 в спускане, 1 в супер Джи и 1 в гигантски слалом.