Шампионът на КХЛ Динамо (Москва) записа осма поредна победа в редовния сезон, след като се наложи с 4:1 над Амур (Хабаровск). По този начин столичният тим увеличи на пет точки преднината си пред Локомотив (Ярославъл) в челото на Западната Конференция. Амур е десети в Източната.
 
Динамо откри резултата в четвъртата минута на втория период, когато Иля Горохов изпревари двама играчи на Амур и подаде на далечната греда, където капитанът Юри Бабенко с лекота прати шайбата в мрежата.
 
Още в следващата минута дойде второто попадение на московчани, когато вратарят Алексей Муригин изби удара на Михаил Анисин, но не успя да спре добавката на Роман Дерлюк. В 33-тата минута на мача падна третия гол за Динамо, когато Алексей Цветков асистира на Денис Толпеко.
 
Три минути по-късно Амур върна едно попадение, когато Юха-Пека Хитонен оползотвори диагонален пас на Якуб Петружалек. Четвъртото попадение за Динамо също падна във втората част. Марек Квапил се разписа две минути преди края на периода.
 
Звездата на руския хокей Александър Овечкин се представи скромно в 10-ия си мач за Динамо (Москва). Той играе за московчани по време на локаута в НХЛ, където се състезава на Вашингтон Кепитълс.