Даря Домрачова от Беларус спечели преследването на 10 километра от световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Тя стартира от първа позиция след успеха си в спринта и не допусна да бъде изпреварена, финиширайки за 33:35.8 минути след общо три грешки при четирите си стрелби. Това бе 14-а победа в кариерата й за световната купа.

Финландката Кайса Мекерейнен запази второто си място от спринта. След три направени пропуска тя завърши на 34,6 секунди след победителката. Трета се нареди Синьове Солемдал, която прогресира от 21-а позиция до място на подиума, след като направи две грешки при стрелбата и със силно ски бягане остана на 1:11.7 минута зад Домрачова.

Десислава Стоянова, която завърши 35-а в спринта вчера, не стартира, а другата българка Емилия Йорданова се нареди на 53-о място с 6 грешки и пасив от 8:06.3 минути зад победителката.

Украинката Валя Семеренко и чехкинята Габриела Соукалова са начело в генералното класиране след 8 от 22 състезания с по 278 точки. Трета е рускинята Ирина Старих с 268 точки.