Мегън Дюамел и Ерик Радфорд спечелиха Скейт Канада с две впечатляващи изпълнения, пише Красивата страна на спорта. За двукратните медалисти от Световни първеснтва упехът е много ценен, защото за първи път триумфират на родна земя след 3 подиума в последните години. Това е и първата им победа в Гран при.

Във волната програма по музика на Мюз двойката не се спести и изпълни най-сложните елементи – паралелен троен луц, троен луц и четворен салхов от изхвърляне. Въпреки колебанията на Мегън при приземяването тя се пребори и дуетът събра 210.74 точки, което с около 25 повече от останалите двойки.

Вейджин Сю и Конг Хан от Китай са втори със 184.64 точки. Акцентът в изпълнението им по музика от Чайковски беше четворният туист.

Медалистите от Световното за юноши Евгения Тарасова и Владимир Морозов дебютираха в Гран при с трето място. Те показаха интересна програма под съпровода на песента на Лайнъл Ричи "Hello" с хореограф Максим Транков. Евгения имаше проблеми с част от елементите, но оценката 175.45 точки беше достатъчна за подиум.

Интересно е, че не се получиха размествания след кратката програма. Топ 6 допълват Маделийн Аарън/Макс Ситлидж (САЩ), Ванеса Джеймс/Морган Сипр и Кирстен Муур-Тауърс/Майкъл Маринаро.