Нападателят Джеф Картър вкара два гола и направи две асистенции при победата на Лос Анджелис Кингс с 4:1 срещу Сан Хосе в дербито на Калифорния от НХЛ. Това бе трета поредна победа за "кралете", с която те се изкачиха до десетото място в Западната конференция с актив от 6 точки.

Доста по-оспорвана се оказа срещата във Ванкувър, където местният Шаркс бе пречупен от гостуващия Вашингтон с 2:3. Победния гол за столичани реализира Александър Овечкин, който бе точен 4 минути преди края.

Джейсън Химера даде аванс на гостите в края на първата част, но с добра игра през втората домакините от Ванкувър направиха пълен обрат. Радим Върбата и Хенрик Седин бяха точни за "акулите", но през третата част Вашингтон успя да направи нов обрат. Джей Бийгъл изравни за 2:2, за да се стигне до 16-ата минута на последната част, в която Овечкин реализира петия си гол за сезона и донесе победата на Вашингтон. Така Кепитълс се изкачиха на второ място в дивизия Метрополитън, докато Ванкувър пропусна шанса да излезе начело в Тихоокенската дивизия.