Грозни сцени се разиграха в последния ден на Европейското по биатлон в Банско. Малко преди финала в преследването на 12,5 километра при мъжете германец и руснак се сблъскаха и паднаха, от което обаче се възползва Красимир Анев. Българинът завърши на 10-ата позиция, след като направи 3 грешки при стрелбата и изостана на 2:31.8 от победителя.

Първи финишира Бенедикт Дол от Германия с време 35:35.0, след него се наредиха Ветле Сястад Кристиянсен и Тимофей Лапшин от Русия. С перфекта последна стрелба германецът си осигури титлата, след като преди това заемаше трета позиция.

Инцидентът в края на състезанието беше между германския биатлонист Йоханес Кюн и Максим Буртасов от Русия. Двамата вървяха съответно 5-и и 6-и, но след падането Кюн излезе с контузия на рамото и прорезна рана на лицето, която Буртасов му причина с дясната си щека. Грозна беше и постъпката на руснака да не подаде ръка и да се извини на германеца.

Другите български представители в преследването завършиха далеч от Топ 10. Владимир Илиев допусна 6 грешки в стрелбата и финишира 19-и, Иван Златев е 33-и с 4 грешки, а Мирослав Кенанов - 34-и с 5 пропуска на стрелбището.

Десетото място за Анев може да се счита като отлично представяне, след като той успя да навакса 8 позиции от спринта, където беше 18-и.

БЛИЦ припомня, че именно Анев донесе единствения медал на България от Европейското в Банско. Преди дни той спечели бронз в индивидуалната дисциплина на 20 километра за мъже.

В 13:00 часа днес е последният старт на Европейското в Банско - щафетата за жени.