Българска федерация по ски и Български олимпийски комитет закриха с официална церемония сезон 2015/16. Главни акценти в церемонията бяха спечеленият първи кристален глобус от българин, домакинството на Европейските купи в ските, младите таланти и осмото издание на "Научи се за караш ски".

Зимният сезон мина под знака на първата голяма Световна купа, спечелена от български спортист - Радослав Янков (сноуборд - паралелни дисциплини), както и отлично организираните и проведени стартове от Европейската купа по ски (жени) в Пампорово и Боровец. За първи път България прие в рамките на една седмица четири старта за Европейската купа по ски в два курорта.

Сноубордистът Валентин Миладинов завоюва бронзов медал в отборната надпревара от вторите зимни младежки олимпийски игри, които се проведоха тази година в Лилехамер. Отличието е първо за представител на БФски на това престижно ниво. Петър Гьошарков и Симеон Митрев заеха трети места в стартовете за Европейската купа по сноуборд в дисциплините слоупстайл (Рогла) и Биг Еър (Копаоник). Младокът Борислав Стоянов пък е първият български сноубордист, спечелил в един сезон златните медали от държавния шампионат във всички дисциплини. По време на церемонията с минута мълчание бе почетена паметта на загиналия в пътен инцидент през ноември в Австрия главен треньор на националите по ски Драго Грубелник.