Австрийката Ана Фенингер спечели втора титла и общо трети медал от Световното в Бийвър Крийк (САЩ), след като триумфира в гигантския слалом. Преди това тя извоюва златото в супергигантския слалом и среброто в спускането.

25-годишната Фенингер избегна падане в долната част на пистата, за да финишира с най-добро време. Водейки след първото спускане на трасето, австрийката завърши надпреварата за 2:19.16 минути, което е с цели 1.4 секунди по-добро от това на германката Виктория Регенсбург.

Бронзовият медал остана за шведката Джесика Линдел-Викърби, която завърши с пасив от 1.49 секунди срещу победителката в гигантския слалом.

Фенингер беше сигурна победителка и във втория манш, но трудния участък в долната част на пистата можеше да провали деня за нея. Върховете на нейните ски почти се допряха в един миг и тя се наведе напред, но бързо възстанови своя баланс и спечели за втори път на Световното.

Словенката Тина Мазе завърши пета, с което се изпариха мечтите й за медал от всяко едно състезание в САЩ. Тя има три отличия, а до края на Световното остава само насроченият за събота слалом. Линдзи Вон пък завърши чак 14-а след много силен втори манш в едва първия си гигантски слалом от над 2 години насам.

"Мислех си, че ще падна. Невероятно е, че успях да остана на крака и на пистата. Бях толкова близо да загубя всичко, а накрая спечелих злато", коментира щастливата Ана Фенингер.